Açıklamamın tek ve son açıklama oldugunu söylerek yazıma başlıyorum arkadaşlar. Herhangi bir sorunuza cevap vermeyeceğimden bilginiz olsun.
İlk olarak 2. kata herhangi bir NPC (depo, market vs) getirilmesi söz konusu değildir, olamazda. Odaların büyütülmesi gibi birşey zaten oyunun yazılımında olmayan bir şeydir. Madem BUG'tu neden zamanında yaptırım uygulanamadı, zamanında bize yasak olmadıgı söylendi gibi çeşitli sorular sorulup açıklamalar yapılmıs. Bu açığın zamanında kullanımının izlenmesinin ve oyundan uzaklastırmanın sağlanması için gerekli bilgilerin toplanması tam bir arağ saçıydı. Savaşa giren kullanıcılar ben bu savaşı gerçekten savaşmak için yapıyorum veya loncama puan kazandırmak için yapıyorum diyen oyuncular olabilirdi ki bu sebeple banlanacak bir çok oyuncuda olacaktı. Şimdi bazı arkadaslar nasıl ispatlanamıyor adam arka arkaya savaş açıyor vs diyebilir, bu arka arkaya savaşların incelenmesi vs oyun içinden bir yetkilinin bir kaç savaşı incelemesi sonucu karar verebileceği ve video alıp gereğini yapabileceği bir olaydır. Bunun içinde 2 pot savaşı arasında ki vakti göz önüne alırsak yapılması şu an ki oyun yönetici sayısıyla mümkün olmayan bir sorundu. (Yönetici alın diyen arkadaşlar önce ki konularda yaptıgım açıklamaları okuyabilirler) Zamanında kasan kastı biz kasamadık bizim sucumuz ne diyen arkadaşlar zamanında bu oyunda bir çok açık oldu ve bu açıktan kendi lehine yararlanarak artı sağlayan oyuncular kadar bu açıkları kullanmayan oyuncularda vardı. Bu açıgı kullanmayan oyuncular hiç bir zaman arkadaş dupe ile item yaptılar bize de +9 item verilsin veya demircinin artı basma oranı artırılsın demediler. İlk defa gelen bir patch ten sonra önce ki patchleri örnek göstererek bizede ayrıcalık sağlansın diyen bir oyuncu kitlesi görüyorum.
İkinci olarak, 80 level çift el silahları ile ilgili Kronos gerekli açıklamayı yapmıstır (Hala araştırıp açıklama yapılmısmı, yapılmamışmı bakamayan ve açıklama bekleyen arkadaşlar içindir bu ilk cümle). İkinci açıklamayı bekleyen arkadaslar için, yok 8 gün geçti hala bir haber yok diyen arkadaşlardan tutun, silahlar gelmezse bu forumu post yağmuruna mail yagmuruna tutan diyen arkadaslara kadar bir çok yorum yapılmıs. Aklıma ilk gelen örnek şu oluyor. Bu açıklamaları yapan arkadaşlar bir market veya süper market işletiyor. Toptancı ilk hafta ugruyor mal bırakıyor, market sahibi toptancıyı arayıp müşterinin yeni mallardan memnun kalmadıgını yeni mallar göndermesini istiyor. Toptancı bir hafta sonra uğradıgında yeni malları getiriyor.
Bu iş bu kadar kolay değil arkadaşlar. Biz GameForge a gerekli bildirimi yaparız, GameForge oyunun yazılım hakkını elinde bulunduran YMiR e gerekli bilgileri verir ve bu patch i göndermesini ister. YMiR bu patch daha önce gönderdiği patch e entegre ederek gönderir. YMiR patch i gönderdikten sonra gerekli testler GameForge tarafından tekrar yapılır ve dil çevirisi yapılır. Testten sonra patch öncelikle oyuncu sayısının düşük oldugu ülkelere yüklenir, sebebi ise her ne kadar test yapılsa bile 20 kişinin yaptıgı inceleme ile binlerce oyuncunun yaptıgı inceleme ve uygulama arasında fark vardır. Oyuncu sayısının az oldugu serverlara yüklenmesinin nedeni ise bir problem oluştugu takdirde büyük oyuncu kitlelerinin etkilenmesini engellemektir. Son olarak GameForge un YMiR den patch i alması ve bize göndermesi 1 haftayıda 1 ayıda 1 yılıda bulabilir. Bu açıklamama rağmen o post yağmuruna hazırlanan arkadaslara gerekli yaptırım uygulanacaktır.
Üçüncü olarak, oyun paralı olmuş zenginler oynayacakmış GameForge sizi sömürüyormuş vs. Bu 2. kat açılmadan önce bir çok serverda oyuncular 80+ olmustu. Gerek kurbağa keserek gerek golem keserek bu levellere ulaştılar. 80 den sonra sürgün mağrası da yoktu. Ormanda 96 97 levellere ulastılar ki sürgün mağrası ücretsiz durumda yalnızca girmek için görev yapmak gerekiyor. Bu olay her client oyunda vardır, para ile bir çok özellik alınır ve bu özellikler bu parayı harcayan oyunculara belli başlı avantajlar sağlar. İsteyen bu özellikleri alıp istediklerini daha çabuk gerçekleştirir, online oyuna verecek param yok diyen arkadaşlarımızda para veren oyunculara göre daha yavaş gelişme sağlarlar. Bu forumda hiç bir üyenin karşısında ki üyeye "sen zenginsin, bu oyuna bu kadar para harcıyosan enayisin, baba parası yiyosun" gibi ahlak dışı ifadeler kullanmasına izin vermeyiz.
Dördüncü olarak, oyunda bir çok açık varken neymiş oyuncular oyunu bırakıyormus buna rağmen yönetim hala bir şey yapmıyormuş. Ben hala bu forumda tırnak içinde söylüyorum "bazılarınıza" bu gelen patchlerde iyi veya kötü bir katkısının olmadıgını anlatamadıysam gerçekten çok yazık.
Son olarak değinmek istediğim açıkcası beni en çok üzen ifade sizin paranızı yediğimize dair yaptıgınız hiç hoş olmayan yorumlardır. Bu takımda kimse sizin verdiğiniz paralarla çalısmamaktadır. Bu takımda herkes gönüllü çalısmaktadır ve herhangi bir ücret almamaktadır. Bazı arkadaşlar 3 ayda 1 kere hesabımıza yüklenen kuponlara veya bunun yerine talep ettiğimiz premium özelliğine gözlerini dikmişler. Ben bu oyunu sırf bu forumda görev aldıgım için doğru düzgün oynayamadım ve bıraktım. 2008 Ekim ayından 2009 agustos ayına kadar 70 levelden 78 levele kadar gelişebildim ve en sonunda daha fazla vakit ayıramayacagımı anlayıp oyunu bıraktım. Yani bu takımda bu özellikleri almasına rağmen siz normal oyunculardan daha hızlı gelişme sağlan tek bir yönetici yoktur. Olan kişi zaten gerekli özeni görevine vermediği için takımdan çıkarılmaktadır. Son cümlem postlar arasında bir arkadaşa olacak, benim aldığım 250 EP değerinde ki kupona karşı bir yorum yapmıs. Forumda yaptıgımız Dans Yarışması, Tavla Turnuvası gibi etkinliklerde verilen kuponlar nereden geliyor diye bir düşünsün...
Hepinize iyi forumlar dilerim..
DenzeL
Arkadaşlar artık konuyu kapatıyorum bu açıklamanın yeterli oldugunu düşünüyorum. Hala bazı arkadaslar aynı konular üzerinde dönüyor. Sürekli aynı konuları gündeme getirip provoke amacı güdüyorlar. İyi kötü bütün hepinize yorumları için teşekkürler. Konu bir süre sabit olarak bölümde kalacaktır..
"Bana yukarıdan bakarsanız aptalın tekini görürsünüz.
Bana aşağıdan bakarsanız tanrıyı görürsünüz.
Bana tam karşıdan bakarsanız, kendinizi görürsünüz."